Publikavimo data: 2024-04-05
Bulvės su marinuotais grybais
Bulvės su grybais yra populiarus patiekalas rusų ir Europos virtuvėse. Yra daugybė patiekalo gaminimo receptų, pavyzdžiui, bulvės su marinuotais grybais. Paprasčiausias būdas - kepti produktus orkaitėje. Patiekalą galite gaminti iš įvairių grybų. Pats prieinamiausias ir visą sezoną prieinamas variantas - pievagrybiai. Galite nusipirkti paruoštą produktą arba patys marinuoti grybus. Procesas nėra sudėtingas, tačiau užtruks nuo 5 iki 8 valandų.
Žingsnis 1
Marinuokite grybus. Į puodą supilkite vandenį, actą, šaukštelį druskos, lauro lapą, pipirų žirnelius, cukrų, stambiai supjaustytą česnaką ir aliejų. Sudėkite grybus į puodą su marinatu. Užvirinkite ir virkite dar 5 minutes nuo užvirimo. Palikite grybus atvėsti, tada perkelkite juos į šaldytuvą 5-8 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę su prieskoniais - druska, maltais pipirais ir krapais. Palikite padažą 3-5 min. pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves kepimui. Įkaitinkite orkaitei atsparų indą maždaug 5 minutes ir sudėkite į jį sviestą, tolygiai paskirstydami jį po visą paviršių. Tada sluoksniais išdėliokite daržoves. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, jų gabalėlius perdengdami. Ant viršaus sudėkite svogūnus. Marinuotus grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant svogūnų. Grybus aptepkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 4
Iškepkite bulves su marinuotais grybais. Daržoves kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Sūris turi išsilydyti ir paruduoti. Kai patiekalas bus paruoštas, patikrinkite bulves, joms iškepti reikia daugiau laiko nei kitiems ingredientams.
Kategorijos