Publikavimo data: 2024-05-25
Bulvės su raugintais kopūstais
Norėdami įsitikinti, kad patiekalas tikrai bus skanus, atkreipkite dėmesį į produktų pasirinkimą. Kopūstų spalva turėtų būti baltai auksinė, kartais su rausvu atspalviu. Ji neturėtų būti pilka, tamsios dėmės nepriimtinos. Jei kopūstai nėra per daug rūgštūs, jų nereikia mirkyti, galima iš karto pereiti prie virimo. Nuo bulvių veislės priklauso jų troškinimo laikas. Tinka "Aladdin", "Red Scarlet" arba "Santé" B tipo veislės. Tai yra universalios veislės, kurių minkštimas vidutiniškai tankus, silpnai miltingas ir vidutiniškai vandeningas.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir maišydami kepkite ant didelės ugnies 2-3 minutes, kol šiek tiek taps skaidrus. Į keptuvę su svogūnais sudėkite kopūstus. Išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 10-15 minučių, kad kopūstai suminkštėtų.
Žingsnis 2
Troškinkite bulves ir kopūstus. Į įkaitintą gilią keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves. Supilkite verdantį vandenį, uždenkite ir užvirkite. Troškinkite nuo užvirimo momento apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Po to į bulves sudėkite raugintus kopūstus ir svogūnus. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Išmaišykite. Jei visas skystis išvirė, o bulvės dar neiškepusios, įpilkite verdančio vandens ir troškinkite, kol bulvės suminkštės.
Kategorijos