Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvės su silke ir svogūnais
Bulvės su silke ir svogūnais - labai lengvai paruošiamas patiekalas iš pačių paprasčiausių ingredientų, kuris bus puikus ir labai skanus užkandis kasdienėms šeimos vakarienėms ir šventiniams stalams. Jį galima paruošti ir patiekti net kaip savarankišką patiekalą, nes jis yra gana maistingas ir sotus. Virtos bulvės ir silkė - idealus, laiko patikrintas tandemas, kurį šiose salotose papildo žalumynai ir švieži pomidorai. Patiekalas pagardinamas augaliniu aliejumi.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Iki pusiau išvirusias bulves kartu su odele supjaustykite apskritimais ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 min. 1 valgomajame šaukšte įkaitinto augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant jų uždėkite pomidorus ir šiek tiek pasūdykite. Ant pomidorų sudėkite bulves ir vėl šiek tiek pasūdykite. Tada gražiai išdėliokite silkės griežinėlius, apšlakstykite juos citrinos sultimis, ant viršaus uždėkite svogūnų žiedus. Patiekalą apšlakstykite likusiu augaliniu aliejumi.
Kategorijos