Publikavimo data: 2024-06-15
Bulvės su svarainiais
Ruošiant šį patiekalą svarbiausia pasirinkti tinkamas bulves ir svarainius. Putinai turi būti geltoni, vidutinio kietumo ir malonaus kvapo. Kalbant apie bulves, kepimui tinka tokios veislės, kurių krakmolas termiškai apdorojant nesuyra į cukrų. Tai reiškia, kad reikėtų rinktis bulves, kuriose krakmolo kiekis yra ne mažesnis kaip 20-24 %, nes kepdamos jos nepatamsės ir nebus karčios.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir svarainius. Supjaustykite svarainių minkštimą, bulves ir svogūnus plonais griežinėliais. Česnaką sutrinkite presu arba peiliu.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite bulves ir kepkite po dangčiu 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite svarainius ir kepkite dar 15 minučių. Supilkite svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.
Kategorijos