Publikavimo data: 2024-03-26
Bulvės su voveraitėmis
Bulvės su voveraitėmis - receptas, kaip paruošti gardų patiekalą su keptuvėje keptais grybais ir svogūnais. Grybų sezonas leidžia beveik visą vasarą ruošti keptas voveraites su bulvėmis. Receptas nesudėtingas: du pagrindiniai ingredientai ir prieskoniai pagal skonį. Kepti grybai įgauna gardžią auksinę spalvą. Kad patiekalas būtų skanus, reikia tinkamai surinkti grybus. Nereikėtų imti peraugusių voveraičių. Grybus pjaukite peiliu 2 cm virš žemės, kad į lėkštes nepatektų smėlio.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Į puodą įpilkite 1,5 l vandens, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įmeskite voveraites ir virkite 18 minučių. Nuolat nuimkite putas su likučiais.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Česnaką supjaustykite plokštelėmis.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Įkaitinkite keptuvę. Supilkite augalinį aliejų. Kepkite česnaką 3 minutes, tada išimkite. Į česnakų aliejų sudėkite supjaustytas daržoves ir virtus grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir apšlakstykite bulves citrinos sultimis. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, kol bulvės suminkštės.
Kategorijos