Bulvės su voveraitėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Bulvės su voveraitėmis

Bulvės su voveraitėmis - receptas, kaip paruošti gardų patiekalą su keptuvėje keptais grybais ir svogūnais. Grybų sezonas leidžia beveik visą vasarą ruošti keptas voveraites su bulvėmis. Receptas nesudėtingas: du pagrindiniai ingredientai ir prieskoniai pagal skonį. Kepti grybai įgauna gardžią auksinę spalvą. Kad patiekalas būtų skanus, reikia tinkamai surinkti grybus. Nereikėtų imti peraugusių voveraičių. Grybus pjaukite peiliu 2 cm virš žemės, kad į lėkštes nepatektų smėlio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvės su voveraitėmis Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Į puodą įpilkite 1,5 l vandens, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įmeskite voveraites ir virkite 18 minučių. Nuolat nuimkite putas su likučiais.

Žingsnis 2

Bulvės su voveraitėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Česnaką supjaustykite plokštelėmis.

Žingsnis 3

Bulvės su voveraitėmis Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Įkaitinkite keptuvę. Supilkite augalinį aliejų. Kepkite česnaką 3 minutes, tada išimkite. Į česnakų aliejų sudėkite supjaustytas daržoves ir virtus grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir apšlakstykite bulves citrinos sultimis. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, kol bulvės suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos