Bulvių apkepai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Bulvių apkepai

Bulviniai paplotėliai labai primena bulvinius blynus, tačiau vis tiek turi skirtumų. Bulviniai blyneliai yra švelnesnio skonio ir vientisos, biskvitinės struktūros. Visa paslaptis ta, kad jiems skirtos bulvės sutrinamos blenderiu, o gauta tešla būna glotni. Bulvinėms bulvytėms ruošti dažniausiai naudojami produktai: bulvės, miltai, svogūnai ir kiaušiniai. Tokie bulvių paplotėliai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jos labai sotios ir kartu ne per daug kaloringos.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepai Žingsnis 1
Bulves supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, kad būtų lengviau jas susmulkinti.

Žingsnis 2

Bulvių apkepai Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 3

Bulvių apkepai Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 4

Bulvių apkepai Žingsnis 4
Bulves, svogūną ir česnaką sudėkite į trintuvo dubenį.

Žingsnis 5

Bulvių apkepai Žingsnis 5
Visas daržoves susmulkinkite iki vientisos tyrės.

Žingsnis 6

Bulvių apkepai Žingsnis 6
Bulvių masę supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir smulkintus krapus.

Žingsnis 7

Bulvių apkepai Žingsnis 7
Bulvių tešlą išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 8

Bulvių apkepai Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Valgomuoju šaukštu šaukšteliu įpilkite kelias porcijas bulvių tešlos.

Žingsnis 9

Bulvių apkepai Žingsnis 9
Kepkite paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Kaitinkite ant mažos ugnies, kad jie visiškai iškeptų ir nesudegtų išorėje.

Žingsnis 10

Bulvių apkepai Žingsnis 10
Patiekalą papuoškite krapų šakelėmis. Bulvinės bulvytės paruoštos. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos