Publikavimo data: 2024-03-26
Bulvių apkepai
Bulviniai paplotėliai labai primena bulvinius blynus, tačiau vis tiek turi skirtumų. Bulviniai blyneliai yra švelnesnio skonio ir vientisos, biskvitinės struktūros. Visa paslaptis ta, kad jiems skirtos bulvės sutrinamos blenderiu, o gauta tešla būna glotni. Bulvinėms bulvytėms ruošti dažniausiai naudojami produktai: bulvės, miltai, svogūnai ir kiaušiniai. Tokie bulvių paplotėliai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jos labai sotios ir kartu ne per daug kaloringos.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, kad būtų lengviau jas susmulkinti.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Bulves, svogūną ir česnaką sudėkite į trintuvo dubenį.
Žingsnis 5
Visas daržoves susmulkinkite iki vientisos tyrės.
Žingsnis 6
Bulvių masę supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir smulkintus krapus.
Žingsnis 7
Bulvių tešlą išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Valgomuoju šaukštu šaukšteliu įpilkite kelias porcijas bulvių tešlos.
Žingsnis 9
Kepkite paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Kaitinkite ant mažos ugnies, kad jie visiškai iškeptų ir nesudegtų išorėje.
Žingsnis 10
Patiekalą papuoškite krapų šakelėmis. Bulvinės bulvytės paruoštos. Gero apetito.
Kategorijos