Bulviniai paplotėliai labai primena bulvinius blynus, tačiau vis tiek turi skirtumų. Bulviniai blyneliai yra švelnesnio skonio ir vientisos, biskvitinės struktūros. Visa paslaptis ta, kad jiems skirtos bulvės sutrinamos blenderiu, o gauta tešla būna glotni. Bulvinėms bulvytėms ruošti dažniausiai naudojami produktai: bulvės, miltai, svogūnai ir kiaušiniai. Tokie bulvių paplotėliai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jos labai sotios ir kartu ne per daug kaloringos.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, kad būtų lengviau jas susmulkinti.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Bulves, svogūną ir česnaką sudėkite į trintuvo dubenį.
Žingsnis 5
Visas daržoves susmulkinkite iki vientisos tyrės.
Žingsnis 6
Bulvių masę supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir smulkintus krapus.
Žingsnis 7
Bulvių tešlą išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Valgomuoju šaukštu šaukšteliu įpilkite kelias porcijas bulvių tešlos.
Žingsnis 9
Kepkite paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Kaitinkite ant mažos ugnies, kad jie visiškai iškeptų ir nesudegtų išorėje.
Žingsnis 10
Patiekalą papuoškite krapų šakelėmis. Bulvinės bulvytės paruoštos. Gero apetito.