Publikavimo data: 2024-03-31
Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis
Aromatingas bulvių apkepas yra idealus karštas patiekalas kasdieniam valgymui. Rududu, sotus troškinys tinka pietums ar vakarienei kaip visavertis patiekalas. Troškinį taip pat galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų. Iš orkaitės ištrauktas troškinys būna sotus, su lengva auksine plutele, prie jo idealiai tinka lengvos daržovių salotos arba šviežios žolelės kaip priedas.
Žingsnis 1
Nulupkite šviežias bulves, bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, pusę tarkuoto sūrio ir kiaušinius.
Žingsnis 3
Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Pagal skonį įmaišykite grietinės, česnako, druskos ir pipirų. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą supilkite paruoštą apkepo mišinį ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Pašaukite apkepą į 180 ℃ temperatūros orkaitę ir kepkite 40 min.
Žingsnis 5
Paruoštą apkepą supjaustykite porcijomis.
Kategorijos