Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis

Aromatingas bulvių apkepas yra idealus karštas patiekalas kasdieniam valgymui. Rududu, sotus troškinys tinka pietums ar vakarienei kaip visavertis patiekalas. Troškinį taip pat galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų. Iš orkaitės ištrauktas troškinys būna sotus, su lengva auksine plutele, prie jo idealiai tinka lengvos daržovių salotos arba šviežios žolelės kaip priedas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis Žingsnis 1
Nulupkite šviežias bulves, bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis Žingsnis 2
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, pusę tarkuoto sūrio ir kiaušinius.

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis Žingsnis 3
Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Pagal skonį įmaišykite grietinės, česnako, druskos ir pipirų. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 4

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą supilkite paruoštą apkepo mišinį ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Pašaukite apkepą į 180 ℃ temperatūros orkaitę ir kepkite 40 min.

Žingsnis 5

Bulvių apkepas su žaliomis bulvėmis Žingsnis 5
Paruoštą apkepą supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos