Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių gratinas
"Gratin" - tai prancūziškas patiekalas, kurio viršuje yra traški plutelė, o apačioje - švelnus turinys. Iš pradžių valstiečiai vakarienei ruošdavo gratiną iš to, ką turėdavo po ranka, ir patiekdavo jį tame pačiame inde, kuriame jis buvo iškeptas. Plutelė buvo laikoma skaniausia patiekalo dalimi ir valgoma pirmoji.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, viską kartu apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, bulves nulupkite ir supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu aliejumi, sudėkite pirmąjį sluoksnį supjaustytos vištienos filė, antrąjį sluoksnį - bulvių, tada sudėkite keptus grybus ir svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Karį sudėkite į pieną, gerai išmaišykite ir supilkite į formą, ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu ir smulkintomis žolelėmis. Kepkite 40 minučių 180⁰C temperatūroje, kol iškeps ir taps traškūs.
Kategorijos