Bulvių grietinėlės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Bulvių grietinėlės sriuba

Bulvių kreminė sriuba pasižymi švelniu, tikriausiai visiems pažįstamu bulvių košės skoniu, tačiau yra dar kreminė, su subtiliu prieskonių aromatu. Bulvių kreminės sriubos receptą sudaro minimalus produktų rinkinys. Be šakniavaisių daržovių, naudojami svogūnai ir daug česnakų, kurie turi būti pakepinti aliejuje, kad patiekalas būtų sotus ir skanus. Visą skonio skambesį grietinėlės sriuba iš bulvių įgauna jau galutiniame pavidale, lėkštėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių grietinėlės sriuba Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūnus, kol jie karamelizuosis (apie 5-7 minutes).

Žingsnis 2

Bulvių grietinėlės sriuba Žingsnis 2
Paruoškite sriubos pagrindą. Į puodą sudėkite bulves, pakepintus svogūnus, užpilkite vandeniu. Uždėkite ant ugnies, leiskite užvirti, virkite 25 minutes, kol bulvės suminkštės.

Žingsnis 3

Bulvių grietinėlės sriuba Žingsnis 3
Paskrudinkite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kepkite česnakus, kol jie taps auksiniai. Jei skiltelės didelės, galite jas perpjauti per pusę. Sudėkite kepintus česnakus į bulves ir kepkite 2-3 minutes.

Žingsnis 4

Bulvių grietinėlės sriuba Žingsnis 4
Paruoškite kreminę sriubą. Iš daržovių sultinio puodo turinį sutrinkite į tyrę. Jei maišytuvas mažas, padarykite kelis kartus. Supilkite daržovių tyrę į puodą, sudėkite grietinėlę, druską, pipirus, išmaišykite ir užvirinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos