Publikavimo data: 2024-04-08
Bulvių grietinėlės sriuba
Bulvių kreminė sriuba pasižymi švelniu, tikriausiai visiems pažįstamu bulvių košės skoniu, tačiau yra dar kreminė, su subtiliu prieskonių aromatu. Bulvių kreminės sriubos receptą sudaro minimalus produktų rinkinys. Be šakniavaisių daržovių, naudojami svogūnai ir daug česnakų, kurie turi būti pakepinti aliejuje, kad patiekalas būtų sotus ir skanus. Visą skonio skambesį grietinėlės sriuba iš bulvių įgauna jau galutiniame pavidale, lėkštėje.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūnus, kol jie karamelizuosis (apie 5-7 minutes).
Žingsnis 2
Paruoškite sriubos pagrindą. Į puodą sudėkite bulves, pakepintus svogūnus, užpilkite vandeniu. Uždėkite ant ugnies, leiskite užvirti, virkite 25 minutes, kol bulvės suminkštės.
Žingsnis 3
Paskrudinkite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kepkite česnakus, kol jie taps auksiniai. Jei skiltelės didelės, galite jas perpjauti per pusę. Sudėkite kepintus česnakus į bulves ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite kreminę sriubą. Iš daržovių sultinio puodo turinį sutrinkite į tyrę. Jei maišytuvas mažas, padarykite kelis kartus. Supilkite daržovių tyrę į puodą, sudėkite grietinėlę, druską, pipirus, išmaišykite ir užvirinkite.
Kategorijos