Publikavimo data: 2024-03-28
Bulvių ir cukinijų apkepai
Skanūs karštų bulvių ir cukinijų paplotėliai su svogūnais, česnakais ir žolelėmis - puikus užkandis arba antrasis patiekalas. Traškučiai būna minkšti ir su traškia plutele. O svarbiausia - jos yra mažai kaloringos, todėl jų galima valgyti daug ir nepakenkti figūrai. Grietinės ir česnakų padažas puikiai tiks prie bulvių ir cukinijų apkepų. Paruoškite tokį patiekalą - pradžiuginkite save ir savo šeimą.
Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Cukiniją taip pat sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.
Žingsnis 5
Į gilų dubenį sudėkite tarkuotas bulves ir cukiniją. Sudėkite svogūną, česnaką, žoleles, druską ir pipirus.
Žingsnis 6
Įmaišykite kiaušinį ir miltus. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir šaukštu šaukšteliu įpilkite kelias porcijas bulvių ir cukinijų tešlos.
Žingsnis 8
Kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Taip apkepkite visas bulvytes.
Žingsnis 9
Bulvių ir cukinijų paplotėlius sudėkite į lėkštę ir patiekite su grietinės ir česnakų padažu. Paruošta. Patiekite.
Kategorijos