Publikavimo data: 2024-09-14
Bulvių kepsnys su mėsa puoduose
Kažkodėl puoduose ruošti patiekalai visada atrodo skanesni. Greičiausiai dėl to, kaip jie gaminami ir patiekiami. Be to, bulvės ir mėsa puoduose kepamos skystyje, todėl sugeria visus prieskonių ir kitų ingredientų aromatus. Bulvės būna traškios, mėsa minkšta ir švelni, o paprikos, svogūnai, morkos, marinuoti agurkai ir prieskoniai suteikia nepaprastą skonį. Šiam kepsniui reikės 4 puodų.
Žingsnis 1
Nuvalykite ir nuplaukite visas daržoves.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi sudėkite griežinėliais supjaustytą mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies 5-7 minutes, reguliariai maišydami.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite dar 5-7 minutes, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 5
Supjaustykite daržoves: bulves - dideliais kubeliais, morkas - mažais kubeliais, paprikas - juostelėmis.
Žingsnis 6
Supjaustykite marinuotus agurkus ir česnaką griežinėliais.
Žingsnis 7
Puodo surinkimas. Į kiekvieną puodą įdėkite po ¼ kiekvieno ingrediento. Ant dugno sudėkite bulves, tada morkas, mėsą ir svogūnus, saldžiąją papriką, marinuotus agurkus, česnaką, kečupą, lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius. Pagal skonį pasūdykite ir į puodo vidurį įpilkite verdančio vandens.
Žingsnis 8
Sudėtus puodus sudėkite ant kepimo skardos. Uždenkite puodus dangčiais ir 60 minučių pašaukite į iki 200˚C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos