Publikavimo data: 2024-05-20
Bulvių koldūnai
Bulvių koldūnai yra nebrangus ir sotus patiekalas, kuriam reikia minimalių ingredientų ir kuris gali pakeisti mėsos ar daržovių garnyrą. Bulvinių koldūnų gaminimas turi savų subtilybių ir paslapčių. Pavyzdžiui, vanduo, kuriame verdami koldūnai, neturėtų per daug užvirti, o maišyti juos reikia atsargiai, kad nepažeistumėte trapios tešlos. Koldūnai yra paruošti, kai jie plūduriuoja. Jų nereikėtų mesti į sietelį kaip makaronų, o atsargiai išimti iš puodo dantytu šaukštu.
Žingsnis 1
Paruoškite koldūnų tešlą. Bulves nulupkite, nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite bulves, kol suminkštės. Tada nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves į tirštą košę. Įmuškite kiaušinį, įberkite pusę šaukštelio druskos, miltų, krakmolo ir išminkykite tirštą tešlą.
Žingsnis 2
Suformuokite koldūnus. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir suformuokite apvalius maždaug 3 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Į puodą supilkite 1,5 l vandens ir užvirkite ant didelės ugnies. Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir lauro lapą ir atsargiai po vieną sudėkite koldūnus. Nedelsdami koldūnus išmaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno, ir virkite, kol jie išplauks. Išimkite koldūnus dantytu šaukštu, perkelkite juos į lėkštę ir apliekite sviestu.
Kategorijos