Bulvių koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Bulvių koldūnai

Bulvių koldūnai yra nebrangus ir sotus patiekalas, kuriam reikia minimalių ingredientų ir kuris gali pakeisti mėsos ar daržovių garnyrą. Bulvinių koldūnų gaminimas turi savų subtilybių ir paslapčių. Pavyzdžiui, vanduo, kuriame verdami koldūnai, neturėtų per daug užvirti, o maišyti juos reikia atsargiai, kad nepažeistumėte trapios tešlos. Koldūnai yra paruošti, kai jie plūduriuoja. Jų nereikėtų mesti į sietelį kaip makaronų, o atsargiai išimti iš puodo dantytu šaukštu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
43 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite koldūnų tešlą. Bulves nulupkite, nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite bulves, kol suminkštės. Tada nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves į tirštą košę. Įmuškite kiaušinį, įberkite pusę šaukštelio druskos, miltų, krakmolo ir išminkykite tirštą tešlą.

Žingsnis 2

Bulvių koldūnai Žingsnis 2
Suformuokite koldūnus. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir suformuokite apvalius maždaug 3 cm storio pyragėlius.

Žingsnis 3

Bulvių koldūnai Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Į puodą supilkite 1,5 l vandens ir užvirkite ant didelės ugnies. Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir lauro lapą ir atsargiai po vieną sudėkite koldūnus. Nedelsdami koldūnus išmaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno, ir virkite, kol jie išplauks. Išimkite koldūnus dantytu šaukštu, perkelkite juos į lėkštę ir apliekite sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos