Publikavimo data: 2024-05-20
Manų kruopų koldūnai
Manų kruopų koldūnai tokie skanūs, kad juos galima išvirti ir patiekti kaip atskirą patiekalą. Jei manų kruopų koldūnus ruošite sriubai, jie suteiks jai labai subtilų skonį. Verta paminėti, kad verdant manų kruopų koldūnus į vandenį, sriubą ar sultinį reikia dėti nedidelėmis porcijomis, nes jie padidėja.
Žingsnis 1
Paruoškite manų kruopų tešlą. Dubenyje sumaišykite pusę ištirpinto sviesto ir kiaušinių trynius. Išmaišykite ir palaipsniui suberkite manų kruopas. Supilkite pieną, pagardinkite druska ir išmaišykite. Atskirai suplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą. Išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite tešlą į šaldytuvą 10-15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
Žingsnis 2
Išvirkite manų kruopų koldūnus. Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu ir užvirinkite. Į šaltą vandenį įmerkite 2 arbatinius šaukštelius, tada vienu šaukštu užberkite tešlos, o kitu šaukštu prispauskite. Suformuotus koldūnus įmeskite į vandenį ir virkite, kol jie plūduriuos. Taip suformuokite ir išvirkite likusius koldūnus. Išdėliokite manų kruopų koldūnus į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos