Publikavimo data: 2024-05-20
Sūrio koldūnai
Sriuba su sūrio koldūnais maloniai paįvairins kasdienį pirmųjų patiekalų sąrašą - ji labai paprasta, lengva, tačiau gali numalšinti alkį ir džiuginti subtiliu sūrio skoniu. Koldūnų tešlai paruošti rekomenduojama naudoti kietąjį sūrį, kuris leis koldūnams kepant išlaikyti formą. Pagal žingsninį koldūnų su sūriu receptą taip pat reikės miltų ir kiaušinio, o į sriubą pagal pageidavimą galima įdėti bet kokių daržovių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą sūrio koldūnams. Į dubenį įmuškite kiaušinį, išplakite jį su žiupsneliu druskos, sudėkite suminkštintą sviestą, tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Pamažu suberkite persijotus miltus, nuolat maišydami, kol gausite tirštą tešlą. Šlapiomis rankomis suformuokite maždaug 2 cm skersmens rutuliukus, sudėkite juos ant lentelės, kad nesiliestų vienas su kitu, ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Koldūnus su sūriu išvirkite sriuboje. Puode įkaitinkite vištienos sultinį, užvirinkite, pasūdykite ir sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus. Virkite apie 10 minučių, kol žiediniai kopūstai suminkštės. Tada išimkite sūrio koldūnus ir nedidelėmis porcijomis suberkite juos į verdantį sultinį. Kai visi koldūnai išplauks, nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos