Publikavimo data: 2024-05-20
Miltiniai sriubos koldūnai
Lenkija, Čekija, Vokietija, Vokietija, Ukraina ir Baltarusija varžosi dėl teisės vadintis pirmosiomis koldūnų išradėjomis. Tačiau panašu, kad idėja iš miltų, kiaušinio ir vandens gaminti mažus tešlos gabalėlius ir juos virti arba jais gardinti sriubas skirtingų šalių virėjams kilo nepriklausomai vieniems nuo kitų. Klasikiniame paprastų koldūnų sriubai iš miltų gaminimo recepte pateikiami paprasčiausi ingredientai, tačiau skanius koldūnus galima gaminti ir iš bulvių, manų kruopų, sūrio ar varškės.
Žingsnis 1
Užminkykite koldūnų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir saulėgrąžų aliejų, suplakite mišinį mikseriu arba šakute. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus atšaldyto vandens ir išmaišykite. Toliau maišydami suberkite miltus, kol gausite tirštą tešlą, savo konsistencija panašią į blynų tešlą. Palikite ją 20 minučių pakilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Suformuokite ir išvirkite koldūnus. Supilkite sultinį į nedidelį puodą ir užkaiskite. Užvirinkite. Arbatinio šaukštelio galiuku iškočiokite tešlą ir rankomis ant šaukšto suformuokite nedidelį gumulėlį. Įmeskite koldūnus į verdantį sultinį. Į verdantį sultinį įmeskite likusius koldūnus. Virkite apie 4 minutes, kol koldūnai plūduriuos, tada išimkite juos dantytu šaukštu.
Kategorijos