Publikavimo data: 2024-05-20
Miltų sriubos koldūnai su pienu
Koldūnai yra virti tešlos gabalėliai. Jie labai populiarūs visame pasaulyje. Daugelyje virtuvių koldūnų ingredientai ir gaminimo būdas yra labai panašūs. Klasikiniai koldūnų ingredientai yra kiaušinis, miltai, pienas arba vanduo. Koldūnai paprastai dedami į sriubą, tačiau gali būti patiekiami ir kaip atskiras patiekalas. Žingsnis po žingsnio miltinių koldūnų sriubai receptas susideda tik iš 2 etapų: reikia užminkyti tešlą ir išvirti koldūnus verdančiame sultinyje.
Žingsnis 1
Paruoškite koldūnų tešlą. Paimkite kiaušinį ir atskirkite baltymą nuo trynio. Trynį sumaišykite su sviestu. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną. Suberkite miltus, druską ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir supilkite juos į tešlą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite koldūnus. Puode užvirinkite vandenį ir pagal skonį pasūdykite. Paimkite du desertinius šaukštus ir suvilgykite juos vandeniu. Vienu šaukštu paimkite nedidelį kiekį tešlos, o kitu šaukštu padėkite ją į verdantį vandenį. Taip suformuokite visus koldūnus. Kai koldūnai išplauks, virkite sriubą dar 3-4 minutes.
Kategorijos