Publikavimo data: 2024-01-06
Kalakutienos jautienos Stroganoff receptas
Pavadinime "beefstroganoff" yra "bef" dalis, nurodanti, kad klasikiniame recepte yra jautienos. Jį specialiai rusų grafui Stroganovui sugalvojo prancūzų virėjas Andre Dupont'as. Vėliau patiekalas pradėtas gaminti iš įvairių rūšių mėsos, tačiau būtinai su grietine arba grietinėle. Jautienos stroganoff iš kalakutienos yra puiki dietinio varianto variacija šia tema. Renkantis kalakutieną rekomenduojama imti šviežią, atvėsintą filė. Padažui geriausiai tinka kaimiška vidutinio riebumo grietinė.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nulupkite svogūnus ir morkas, nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Paruoškite keptuvę ir puodą.
Žingsnis 2
Kalakutienos filė supjaustykite skersai pluošto 1 cm pločio kepsniais. Juos lengvai suplėšykite virtuviniu plaktuku. Abi puses pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite plonais 1 cm pločio griežinėliais.
Žingsnis 3
Plonus mėsos gabalėlius iš visų pusių apvoliokite miltuose.
Žingsnis 4
Pereikite prie mėsos kepimo. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Paruoštus kalakutienos gabalėlius sudėkite vienu sluoksniu ant keptuvės. Greitai apkepkite mėsą iš visų pusių. Taip darykite su visa mėsos partija.
Žingsnis 5
Mėsą užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų mėsą 3-4 cm. Pagal skonį įberkite druskos. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių.
Žingsnis 6
Apkepkite daržoves. Morkas sutarkuokite vidutine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 4-5 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Į daržoves sudėkite pomidorų pastą ir grietinę. Virkite 3-4 min. grietinės ir pomidorų santykį galite reguliuoti savarankiškai, priklausomai nuo to, ar mėgstate švelnesnį, ar intensyvesnį padažą. Pirmuoju atveju padidinkite grietinės dalį, antruoju - pomidorų pastos.
Žingsnis 7
Į puodą su kalakutiena supilkite daržovių padažą, įdėkite lauro lapą ir virkite dar 15-20 min. Padažas ir taip bus tirštas, nes mėsą apvoliojote miltuose. Tačiau jei norite tirštesnio padažo, įberkite šaukštelį miltų, prieš tai juos atskieskite vandeniu.
Žingsnis 8
Karštam kalakutienos patiekalui su padažu paruoškite gražiai supjaustytų daržovių: pomidorų, ridikėlių, agurkų. Patiekalą papildykite petražolių ir bazilikų šakelėmis.
Kategorijos