Publikavimo data: 2024-01-06
Kiaulienos jautienos stroganoff su grietine receptas
Klasikinis jautienos stroganoffas gaminamas iš jautienos. Tačiau kulinarinius malonumus galima praplėsti naudojant kitų rūšių mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną. Kiaulienos jautienos stroganofas grietinės padaže - tai plonai supjaustyti kiaulienos gabaliukai, troškinti grietinėlės arba grietinės padaže su svogūnais. Rinkitės šviežią šviesiai rausvos spalvos, minkštos konsistencijos, smulkiagrūdę kiaulieną. Geriausiai tiks filė arba nugarinė.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną. Nulupkite svogūną nuo lukšto.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą patiekalui. Kiaulieną supjaustykite iki 2 cm storio griežinėliais. Kiekvieną kiaulienos gabalėlį iš abiejų pusių supjaustykite virtuviniu plaktuku. Kai mėsa bus išmušta, supjaustykite ją iki 1 cm pločio juostelėmis. Kad sutaupytumėte laiko, prieš pjaustydami mėsą galite ją išlyginti virtuviniu plaktuku.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite joje augalinį ir sviesto aliejų. Juostelėmis supjaustytą kiaulieną pamirkykite miltuose ir siųskite į keptuvę. Kepkite mėsą ant didelės ugnies 2-3 minutes, nuolat maišydami ir neuždengdami dangčiu.
Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę su mėsa. Kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies maišydami.
Žingsnis 5
Supilkite grietinę. Sumažinkite kaitrą iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir 20-25 min. troškinkite jautienos stroganoffą.
Žingsnis 6
Patikrinkite, ar mėsa yra tinkama. Jei ji vis dar kieta, o padažas sutirštėjęs, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite toliau.
Žingsnis 7
Kad galėtumėte mėgautis gardžia, burnoje tirpstančia mėsa, ją galite patiekti kaip atskirą patiekalą arba su garnyru. Mėgstamus makaronus 7-10 minučių virkite pasūdytame vandenyje, pagardinkite sviestu.
Kategorijos