Jautienos stroganoff su grietine receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Jautienos stroganoff su grietine receptas

Jautienos stroganoff - tai troškinti mėsos gabaliukai grietinės padaže. Patiekalo pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio bœuf (jautiena) ir rusų grafo Stroganoffo pavardės. Šį kulinarinį šedevrą išrado asmeninis Stroganoffo virėjas, kilęs iš Prancūzijos. Norint keptuvėje paruošti klasikinę jautieną Stroganoff su grietine, rekomenduojama imti nugarinės dalies mėsą, kostretsą arba ploną kraštą. Tokioje mėsoje nėra sausgyslių, o tai svarbu galutiniam rezultatui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite mėsą ir nulupkite svogūnus.

Žingsnis 2

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 2
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio griežinėliais. Marinuokite supjaustytą mėsą su druska, maltais juodaisiais pipirais ir kalendra.

Žingsnis 3

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir 5 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, į kurią įpilta saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 4

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 4
Mėsos šiaudelius apvoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvę.Švelnios jautienos nereikia iš anksto apdoroti, tačiau kietus gabalus prieš kepant reikėtų pamušti virtuviniu plaktuvu.

Žingsnis 5

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 5
Kepkite mėsą 10 minučių neuždengę dangčiu.

Žingsnis 6

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 6
Sumaišykite vandenį su grietine iki skystos konsistencijos. Prieš uždengdami keptuvę dangčiu ir 15 minučių troškindami mėsą, gerai išmaišykite patiekalą.

Žingsnis 7

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 7
Pagardinkite jautienos stroganovą druska, pipirais ir pagal skonį pabarstykite kalendromis. Dar 3 minutes troškinkite ant silpnos ugnies. Padažą reguliuokite įpildami reikiamą kiekį vandens.

Žingsnis 8

Jautienos stroganoff su grietine receptas Žingsnis 8
Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir paruoškite patiekalą patiekti. Jautienos stroganoffas turėtų būti patiekiamas su garnyru, kai yra karštas, nes atvėsęs jis praranda skonį ir konsistenciją. Kaip garnyras tinka virtų bulvių košė su sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos