Publikavimo data: 2024-01-06
Jautienos stroganoff su grietine receptas
Jautienos stroganoff - tai troškinti mėsos gabaliukai grietinės padaže. Patiekalo pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio bœuf (jautiena) ir rusų grafo Stroganoffo pavardės. Šį kulinarinį šedevrą išrado asmeninis Stroganoffo virėjas, kilęs iš Prancūzijos. Norint keptuvėje paruošti klasikinę jautieną Stroganoff su grietine, rekomenduojama imti nugarinės dalies mėsą, kostretsą arba ploną kraštą. Tokioje mėsoje nėra sausgyslių, o tai svarbu galutiniam rezultatui.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite mėsą ir nulupkite svogūnus.
Žingsnis 2
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio griežinėliais. Marinuokite supjaustytą mėsą su druska, maltais juodaisiais pipirais ir kalendra.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir 5 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, į kurią įpilta saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 4
Mėsos šiaudelius apvoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvę.Švelnios jautienos nereikia iš anksto apdoroti, tačiau kietus gabalus prieš kepant reikėtų pamušti virtuviniu plaktuvu.
Žingsnis 5
Kepkite mėsą 10 minučių neuždengę dangčiu.
Žingsnis 6
Sumaišykite vandenį su grietine iki skystos konsistencijos. Prieš uždengdami keptuvę dangčiu ir 15 minučių troškindami mėsą, gerai išmaišykite patiekalą.
Žingsnis 7
Pagardinkite jautienos stroganovą druska, pipirais ir pagal skonį pabarstykite kalendromis. Dar 3 minutes troškinkite ant silpnos ugnies. Padažą reguliuokite įpildami reikiamą kiekį vandens.
Žingsnis 8
Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir paruoškite patiekalą patiekti. Jautienos stroganoffas turėtų būti patiekiamas su garnyru, kai yra karštas, nes atvėsęs jis praranda skonį ir konsistenciją. Kaip garnyras tinka virtų bulvių košė su sviestu.
Kategorijos