Publikavimo data: 2024-01-06
Jautienos stroganoff su grietinėle receptas
Grafas Stroganoffas Prancūzų virtuvės šefas klasikinį jautienos patiekalą pakylėjo iki kulinarijos šedevro lygio. Nepaisant užsienietiško autoriaus, jautienos stroganoff su grietinėle laikomas rusišku patiekalu. Mėsa padaže, supjaustyta gabalėliais, gaunasi neįtikėtinai minkšta. Pasirinkite tinkamą jautienos skerdenos dalį. Idealiai tinka nugarinė arba filė. Kitos dalys neduos laukiamo rezultato, o mėsa pasirodys kieta. Gaminti jautienos stroganovą grietinėlės padaže labai paprasta ir greita. Jį galės pagaminti net pradedantis virėjas.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite mėsą, nulupkite svogūną, atidarykite grietinėlės ir pomidorų pastos pakuotę. Išmatuokite reikiamą ingredientų kiekį.
Žingsnis 2
Jautieną lengvai suplakite virtuviniu plaktuvu, uždengę mėsą maistine plėvele, kad plakimas būtų švelnus.
Žingsnis 3
Mėsą supjaustykite plonais 1 cm storio griežinėliais skersai pluošto ir apvoliokite juos kvietiniuose miltuose.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje, kol taps auksiniai.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite mėsą ir išmaišykite. Svarbu mėsą kepti 2-3 minutes, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 6
Į mėsą įpilkite pomidorų pastos, pagal skonį druskos ir grietinėlės. Išmaišykite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite mėsą 20-30 minučių, priklausomai nuo to, kiek ji iškepusi.
Žingsnis 7
Paskaninkite jautienos stroganovą grietinėle ir patikrinkite, ar pakanka druskos. Patiekite patiekalą ant stalo.
Žingsnis 8
Jautienos stroganoff su grietinėlės padažu būtinai patiekiamas karštas. Kartu su juo patiekalą galite patiekti su makaronais. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių ir įdėkite sviesto. Į lėkštę sudėkite pagardintus mėsos gabalėlius su padažu, papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos