Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košė su kepta vištienos šlaunele.
Oro bulvių košė su pienu ir sviestu yra puikus garnyras prie daugelio patiekalų. Bulvių košė ypač tinka prie orkaitėje keptos vištienos. Šį derinį galima vadinti tikrai klasikiniu. Kas gali būti geriau už apetitą keliančią keptą vištieną su švelnia bulvių koše? Šis patiekalas bus puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Norėdami sužinoti, kaip jį paruošti, žiūrėkite šį receptą.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais. Taip jos greičiau išvirs. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite dideliu kiekiu vandens, įberkite druskos ir pastatykite ant viryklės. Virkite bulves, kol suminkštės, maždaug 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 3
Sumaišykite majonezą, česnaką, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Apšlakstykite vištienos šlauneles marinatu. Dėkite jas į folija išklotą ir alyvuogių aliejumi pateptą formą. Kepkite vištieną 25-30 min. 200 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 5
Kai bulvės išvirs, į jas įpilkite 50 ml šilto pieno ir 20 g sviesto.
Žingsnis 6
Sutrinkite bulves, kol jos taps tyre, ir įsitikinkite, kad nėra gumulėlių. Bulvių košę pasūdykite ir išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek pieno, jei konsistencija per tiršta.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite paruoštą vištieną ir bulvių košę. Papuoškite patiekalą šviežiomis petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos