Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių košė su vištiena ir grybais orkaitėje
Klasikinis europietiškų receptų derinys vėl sugrįžta į šį receptą! Švelni vištienos krūtinėlės filė, sviestu patepta bulvių košė ir troškinti grybai su svogūnais. Visus ingredientus paruoškite iš anksto, tada sluoksniuokite juos kepimo formoje ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Jis sukurs auksinę traškią plutelę, todėl patiekalas taps dar patrauklesnis ir gardesnis! Patiekalą papuoškite žolelėmis, kad gražiai atrodytų!
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ant pjaustymo lentos. Pievagrybius išilgai supjaustykite į kelias dalis. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, o svogūnus susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paimkite keptuvę ir augaliniame aliejuje apkepkite grybus ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Pagal skonį grybus pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Išimkite grybus iš keptuvės, įpilkite daugiau aliejaus ir kepkite vištienos krūtinėlę, kol ji taps auksinė. Grybus ir vištieną galite kepti kitoje keptuvėje lygiagrečiai.
Žingsnis 4
Paimkite puodą, sudėkite į jį bulvių kubelius ir visiškai užpilkite vandeniu. Virkite bulves, kol suminkštės. Paruošę nusausinkite vandens perteklių.
Žingsnis 5
Į karštas bulves sudėkite sviestą ir sutrinkite trintuvu. Į košę įmuškite vištos kiaušinį. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Kepimo indą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Į jį sudėkite pusę bulvių košės kiekio. Antruoju sluoksniu sudėkite vištienos krūtinėlę, o ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite keptus grybus.
Žingsnis 7
Viršutinį sluoksnį suformuokite iš antrosios bulvių košės pusės. Apibarstykite masę tarkuotu sūriu. Kepimo metu ant apkepo susidarys auksinė plutelė.
Žingsnis 8
Kepkite patiekalą 20 minučių 200 C temperatūros orkaitėje. Dauguma ingredientų jau paruošti, todėl svarbu palaukti, kol sūris išsilydys ir viršuje apskrus. Kai tai bus padaryta, atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Paruošta!
Kategorijos