Bulvių košė "Švelnumas" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Bulvių košė "Švelnumas"

Bulvių košė yra vienas iš labiausiai paplitusių bulvių patiekalų, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Ją lengva paruošti, greitai ir iš turimų produktų. Tai puikus garnyras prie bet kokio mėsos patiekalo. Pagal šį receptą paruošta bulvių košė būna labai kvapni, minkšta ir oringa.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių košė "Švelnumas" Žingsnis 1
Nulupkite bulves, kiekvieną gumbą perpjaukite į 2 dalis. Virkite puode ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Bulvių košė "Švelnumas" Žingsnis 2
Visiškai nusunkite likusį vandenį ir džiovinkite bulves ant labai mažos ugnies, kol išgaruos visas skystis. Tai daroma tam, kad bulvės sugertų daugiau sviesto ir pieno.

Žingsnis 3

Bulvių košė "Švelnumas" Žingsnis 3
Užvirinkite pieną. Į bulves supilkite verdantį pieną ir sviestą.

Žingsnis 4

Bulvių košė "Švelnumas" Žingsnis 4
Bulves kruopščiai sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, tada maišykite plaktuvu, kad košė taptų minkštesnė ir puresnė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos