Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košės blynai
Bulvių košė yra paprastas ir skanus naminis patiekalas. Jį galima patiekti vieną su grietine arba kaip garnyrą prie keptos vištienos, mėsos ar žuvies. Vietoj grietinės bulvytes galima papildyti bet kokiu jums patinkančiu padažu, pavyzdžiui, majonezo-česnako arba sūrio padažu. Bet kokiu atveju tai yra abipusiai naudingas patiekalas pietums ar vakarienei. Traškučiai bus ypač naudingi, jei šaldytuve liko bulvių košės.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais, atsitiktiniais gabalėliais, kad greičiau išvirtų. Sudėkite bulves į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant viryklės. Užvirus virkite jas ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Sudėkite bulves į gilų dubenį ir šiek tiek atvėsinkite. Sutrinkite bulves trintuvu, kol jos taps tyre. Į bulvių košę įmaišykite grietinę, vištos kiaušinį, miltus ir įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite augaliniu aliejumi. Į keptuvę šaukštu dėkite kelias porcijas bulvių mišinio. Kiekvieną porciją lengvai išlyginkite, kad gautųsi nedideli apvalūs 5 mm storio pyragėliai. Kepkite bulvių paplotėlius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Žingsnis 4
Sudėkite paplotėlius į lėkštę ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei norite, ant viršaus užtepkite grietinės. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos