Publikavimo data: 2024-03-29
Bulvių košės kotletai keptuvėje
Bulvių kotletai - tai nauja mėgstamos daržovės gaminimo variacija ir mažai kaloringa mėsos kotletų alternatyva. Rusų, baltarusių, baltarusių, ukrainiečių virtuvėje iš bulvių gaminami bulviniai kotletai, zrazai, kotletai su sūriu, dešra, grybais ir kt. Bulvių košės kotletus galima kepti keptuvėje ir patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip priedą prie salotų, mėsos ar žuvies. Klasikinės bulvių košės kotletus galite lengvai pasigaminti keptuvėje naudodamiesi žingsnis po žingsnio pateiktu receptu.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Nuluptas bulves supjaustykite į 5-7 dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti gumbus. Druska. Pastatykite puodą ant didelės ugnies, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Šaukštu pašalinkite atsiradusias putas. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 20-25 minutes. Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite jas į atskirą dubenį. Sutrinkite bulves į košę be gumulėlių.
Žingsnis 2
Įdėkite kepsnį. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų arba ištirpinkite sviestą. Ant vidutinės ugnies 5-7 minutes pakepinkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi tapti auksinės spalvos. Apkeptus svogūnus sudėkite į bulvių košę. Kruopščiai išmaišykite. Jei norite, į bulvių košę įpilkite šiek tiek sviesto ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įpilkite pieno. Atskirame dubenyje pašildykite pieną, bet neužvirkite. Karštą pieną supilkite į tyrę. Gerai išmaišykite mišinį. Bulvių košė turi būti elastinga. Palikite bulvių košę atvėsti.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Iš atvėsusios bulvių košės vandenyje pamirkytomis rankomis formuokite kotletukus. Apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose. Kepkite kotletukus įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų arba sviesto aliejumi ant vidutinės ugnies po 2 min. iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Bulvių kotletus sudėkite į lėkštę.
Kategorijos