Publikavimo data: 2025-08-17
Bulvių košės kotletai su dešra
Iš paprastų ingredientų galite pasigaminti įdomų ir skanų patiekalą. Vietoj įprastos bulvių košės siūlome pasigaminti bulvių paplotėlių su sūriu ir virta dešra. Patiekalas primena visų mėgstamus zrazus. Apetitiški bulvių kotletukai su traškia ruda plutele ir sūrio bei dešros įdaru patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Kotletukus galima patiekti su šviežių daržovių salotomis arba tiesiog su grietine.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Bulves virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tuo tarpu virtą dešrą supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas. Bulves sutrinkite bulvių trintuvu iki vientisos masės. Į bulvių košę įmaišykite tarkuotą sūrį ir du kiaušinius. Pagal skonį pasūdykite bulvių ir sūrio mišinį ir išmaišykite. Į delną paimkite nedidelį kiekį bulvių mišinio ir suplokite į nedidelę plokščią duonelę. Į plokštainio vidurį įdėkite šiek tiek virtos dešros.
Žingsnis 4
Dešrą apvoliokite bulvių mišinyje ir suformuokite paplotėlį. Apvoliokite jį miltuose. Likusius kotletus iškepkite taip pat. Bulvių kotletus kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Kotletai turėtų įgauti apetitą žadinančią rudą plutelę.
Žingsnis 5
Sudėkite kotletus į lėkštę ir papuoškite šviežiais petražolių lapeliais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos