Publikavimo data: 2024-04-09
Bulvių kotletai
Rinkdamiesi bulves kotletams, turėtumėte atkreipti dėmesį į veisles raudona ir rausva odele, nes jos nėra labai krakmolingos ir gerai išlaiko formą. Skaniausia veislė bulvių košei yra apvali, su balta odele ir minkštimu, ji yra labai trapi, minkšta ir iš karto išverda. Virtų bulvių pagrindas yra krakmolas, tačiau ji išlaiko nemažą dalį šviežioje daržovėje esančių naudingųjų medžiagų ir vitaminų. Kaip paruošti bulvių košės kotletus - receptas žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulvių griežinėlius į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jie būtų visiškai panardinti į vandenį. Užvirinkite ir pasūdykite. Virkite bulves ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Tada nusunkite karštą vandenį nuo bulvių.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių kotletams skirtą košę. Į karštas bulves sudėkite sviestą ir sutrinkite jas plaktuvu. Tada į bulvių košę įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Dar kartą išminkykite visus ingredientus. Bulvių košę šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 3
Bulvių pyragėlius įdarykite įdaru. Sumaišykite griežinėliais supjaustytą kumpį ir sūrį. Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius. Sudrėkinkite rankas ir iš bulvių tešlos suformuokite nedidelius paplotėlius, kiekvieno paplotėlio centre padarykite įdubimą įdarui. Į įdubimą įdėkite maždaug 1 šaukštelį įdaro. Uždenkite įdarą kraštais ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti bulvių košės kotletus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite paruoštus kotletus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Dėkite kotletus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus likučius.
Kategorijos