Bulvių kotletai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Bulvių kotletai su grybais

Bulvių kotletai su grybais skanūs ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Bulvių kotletai su grybais keptuvėje yra dietinis, bet sotus patiekalas. Apetitiškas bulvių ir grybų derinys taps liesu patiekalu, jei neįpilsite pieno. Grybus rinkitės tankius, tvirtos konsistencijos, šviesiai baltos arba smėlio spalvos. Be dėmių ir su nepažeista plėvele po grybo kepurėle. Bulvių pyragėlių su grybais ir svogūnais recepto lengva laikytis, o svarbiausia - visi ingredientai yra.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių kotletai su grybais Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Nuluptas bulves supjaustykite į 5-7 dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti gumbus. Druska. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite bulves 20-30 minučių. Nusunkite vandenį iš puodo į atskirą dubenį. Atvėsusias bulves sutrinkite į košę be gumulėlių. Palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Bulvių kotletai su grybais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir įberkite druskos. Kepkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis, 5-6 min. Grybai turėtų įgauti šviesiai auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Bulvių kotletai su grybais Žingsnis 3
Sutrinkite bulves. Į atvėsusią bulvių košę supilkite pieną ir gabalėlį sviesto ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite bulvių košę.

Žingsnis 4

Bulvių kotletai su grybais Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Vandenyje sudrėkintomis rankomis imkite bulvių košę ir delne suformuokite nedidelę plokščią duonelę. Į vidurį įdėkite šaukštelį grybų įdaro. Uždenkite delną, uždengdami faršą košės sluoksniu. Suformuokite paplotėlį. Apvoliokite kotletą džiūvėsėliuose arba miltuose iš visų pusių. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos