Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių kotletai su grybais ir sūriu
Bulvių kotletai su grybais ir sūriu yra greitai ir lengvai paruošiamas receptas, kurį sudaro nebrangūs ingredientai. Šį patiekalą galima įtraukti į dietinį valgiaraštį. Dėl bulvių ir grybų patiekalas yra sotus ir maistingas. Į kotletų įdarą dedamas sūris kepant išsilydo ir suteikia kotletams ypatingo pikantiškumo.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir virkite 20 minučių, kol suminkštės. Kai bulvės išvirs, sutrinkite jas trintuvu į tirštą košę. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, itališkų žolelių ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Grybus nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 10 minučių pakepinkite keptuvėje. Nulupkite česnako skilteles, susmulkinkite ir sudėkite prie grybų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Avižinius dribsnius sumalkite į miltus blenderiu arba kavos malūnėliu. Iš košės suformuokite nedideles tortilijas, į kiekvienos jų vidurį dėkite kepintų grybų įdaro, užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio ir suformuokite kotletukus. Kiekvieną kotletą apvoliokite avižiniuose miltuose ir kepkite iš abiejų pusių maždaug 5-7 minutes, kol apskrus.
Kategorijos