Publikavimo data: 2024-04-02
Bulvių kotletai su grybų padažu
Bulvės ir grybai - puikus derinys. Grybų padažui geriau rinktis šviežius grybus. Jie turėtų būti vienodos baltos arba smėlio spalvos. Be dėmių, elastingi, su nepažeista plėvele tarp kotelio ir kepurėlės. Bulvių kotletai su grybų padažu - sotus ir sveikas patiekalo su mėsa pakaitalas. O svarbiausia, kad juos labai lengva paruošti!
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Bulves supjaustykite į 4-5 dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Palikite virti 20-25 minutes, išvirus pasūdykite. Kai bulvės bus paruoštos, nusunkite vandenį. Patikrinkite, ar bulvės paruoštos šakute. Jei ji lengvai įsminga į gumbą, bulvės paruoštos. Bulves sutrinkite į košę be gumuliukų. Įdėkite sviesto. Leiskite bulvių košei visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Formuokite kotletus. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite. Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus. Iš visų pusių apvoliokite kotletukus džiūvėsėliuose arba miltuose.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant viryklės. Į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Kepkite 10 minučių po dangčiu. Į daržoves įpilkite grietinėlės arba grietinės, grybus troškinkite dar 10 minučių. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Padažą virkite 2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Kitoje keptuvėje apkepkite bulvių kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite kotletus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę ir užpilkite grybų padažu.
Kategorijos