Publikavimo data: 2024-03-29
Bulvių kotletai su malta mėsa
Keptuvėje keptus bulvių ir mėsos kotletus galima patiekti su troškintomis daržovėmis arba salotomis. Kotletams tinka jautienos arba kiaulienos faršas. Dietinius kotletus galite paruošti su triušiena. Mėsa turi būti pažymėta, vienalytė, netamsėjanti, be pašalinių kvapų, nuo tamsiai raudonos iki šviesiai rausvos spalvos. Šviežios maltos mėsos sultys bus ryškiai raudonos ir vidutiniškai skaidrios.
Žingsnis 1
Sutrinkite bulves. Nuluptas bulves supjaustykite į 5-7 dalis ir sudėkite į puodą su vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti gumbus. Druska. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 20-30 minučių. Nusunkite vandenį iš puodo į atskirą dubenį. Atvėsusias bulves sutrinkite į košę be gumulėlių ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies 5-7 minutes pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad ji taptų vientisa ir be gumuliukų. Nuolat maišydami virkite faršą 10-12 minučių, kol išgaruos drėgmė. Faršas turi tapti minkštas ir rusvos spalvos.
Žingsnis 3
Pasigaminkite kotletus. Į atvėsusią bulvių košę įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, įdėkite gabalėlį sviesto ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis imkite bulvių košę, delne suformuokite nedidelę plokščią riekelę. Į vidurį įdėkite šaukštelį mėsos įdaro. Uždenkite delną, uždengdami faršą košės sluoksniu. Suformuokite kotletus. Panardinkite kotletus į džiūvėsėlius arba miltus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus, kol paruduos, po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos