Publikavimo data: 2024-04-02
Bulvių kotletai su sūriu
Bulvių kotletai su sūriu - lengvas ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Bulves geriau vartoti ne jaunas. Sūrį geriau rinktis kietųjų veislių. Tikras sūris turi saldžiarūgštį arba šiek tiek rūgštoką sūrio skonį, gelsvą atspalvį ir aiškų akių raštą. Jo sudėtyje yra žalio pieno, grietinėlės, žalio nugriebto pieno, be augalinių riebalų, stabilizatorių ar skonio pakaitalų. Išbandykite sūrį - palikite gabalėlį ant stalo 3 valandoms. Natūralus sūris bus vėdinamas be lipnių riebalų.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Bulves supjaustykite į 4-5 dalis, sudėkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Druska. Po 15-20 minučių bulvės bus paruoštos. Nusunkite vandenį. Sutarkuokite bulves į košę be gumuliukų. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Į atvėsusią košę suberkite tarkuotą sūrį, miltus ir smulkintas žoleles. Mišinį gerai išmaišykite. Formuokite 1-1,5 cm storio kotletus. Apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol paruduos.
Kategorijos