Publikavimo data: 2024-06-13
Bulvių krakmolo gabalėliai.
Išradingi virėjai yra sugalvoję daugiau nei šimtą kotletų gaminimo receptų. Daugumą jų sieja paprastas atlikimas. Tarp jų - kotletas su bulvių krakmolu. Kulinarijoje krakmolas dažniausiai naudojamas kaip tirštiklis. Krakmolo užtepėlė padės išsaugoti mėsos sultingumą ir "užkimšti" sultis. Taip galima ruošti bet kokią mėsą. Kepdami atsižvelkite į tai, kad kiekvienai veislei būdinga sava kepimo trukmė. Pavyzdžiui, vištienos filė iškeps greičiau nei kiaulienos nugarinė.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos kotletus. Vištienos filė supjaustykite ne storesniais nei 1 cm griežinėliais, nupjaukite nelygius kraštus. Lengvai suplakite virtuviniu plaktuku ir iš abiejų pusių pabarstykite trupučiu druskos.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus kepti. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir bulvių krakmolu. Mėsos gabalėlius gerai pamerkite iš pradžių į plaktą kiaušinį, paskui į krakmolą.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies 3-4 minutes.
Kategorijos