Bulvių lizdai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Bulvių lizdai

Bulvių lizdai - įspūdingas būdas patiekti gerai pažįstamą ir pamėgtą bulvių košę su mėsa. Lizdo formos krepšeliai iš bulvių košės su malta vištiena po apetitą žadinančia sūrio plutele, iškepti orkaitėje, yra labai skanus visavertis antrasis patiekalas. Lizdus galima formuoti tiesiog šaukštu arba naudojant konditerinį maišelį su grifeliniu antgaliu - taip patiekalas bus patiekiamas dar patraukliau ir šventiškiau. Bulvių lizdus galima pripildyti viskuo, kas tinka prie bulvių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių lizdai Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Bulves stambiai supjaustykite, 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite. Sutrinkite bulves bulvių trintuvu.

Žingsnis 2

Bulvių lizdai Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę sudėkite maltą vištieną, pusę druskos ir pipirų, majonezą. Kruopščiai išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Bulvių lizdai Žingsnis 3
Iš bulvių tešlos suformuokite lizdus. Į bulvių košę įmaišykite miltus, du kiaušinius, likusią druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Ant kepimo skardos išdėliokite bulvių košės tešlą lizdų formomis. Lizdus aptepkite plaktu kiaušiniu.

Žingsnis 4

Bulvių lizdai Žingsnis 4
Iškepkite lizdus. Į kiekvieną bulvių lizdą įdėkite maltos mėsos ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos