Publikavimo data: 2024-06-12
Bulvių lizdai
Bulvių lizdai - įspūdingas būdas patiekti gerai pažįstamą ir pamėgtą bulvių košę su mėsa. Lizdo formos krepšeliai iš bulvių košės su malta vištiena po apetitą žadinančia sūrio plutele, iškepti orkaitėje, yra labai skanus visavertis antrasis patiekalas. Lizdus galima formuoti tiesiog šaukštu arba naudojant konditerinį maišelį su grifeliniu antgaliu - taip patiekalas bus patiekiamas dar patraukliau ir šventiškiau. Bulvių lizdus galima pripildyti viskuo, kas tinka prie bulvių.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Bulves stambiai supjaustykite, 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite. Sutrinkite bulves bulvių trintuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę sudėkite maltą vištieną, pusę druskos ir pipirų, majonezą. Kruopščiai išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš bulvių tešlos suformuokite lizdus. Į bulvių košę įmaišykite miltus, du kiaušinius, likusią druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Ant kepimo skardos išdėliokite bulvių košės tešlą lizdų formomis. Lizdus aptepkite plaktu kiaušiniu.
Žingsnis 4
Iškepkite lizdus. Į kiekvieną bulvių lizdą įdėkite maltos mėsos ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos