Publikavimo data: 2024-06-22
Bulvių lizdai su malta mėsa
Iš paprastų bulvių ir maltos mėsos galima pagaminti įdomų patiekalą - bulvių lizdus. Skamba sudėtingai, bet pagaminti jį gana paprasta. Šiuo užkandžiu gali mėgautis šeima per šeimos vakarienę arba svečiai prie šventinio stalo. Bulvių lizdai tikrai patiks vaikams, kurie įvertins originalų pateikimą. Gaminimui geriau rinktis geltonąsias bulves, kuriose yra mažiau krakmolo ir kurios yra švelnesnės struktūros.
Žingsnis 1
Pagaminkite košę ir paruoškite faršą. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol visiškai išvirs (10-15 min.). Nusunkite vandenį. Išminkykite bulves, į karštą masę sudėkite sviestą, kiaušinį ir pusę sūrio. Dar kartą gerai išminkykite. Mėsą sumaišykite su svogūnais, pipirais ir druska.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių lizdus. Iš bulvių košės padarykite rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą. Kiekvieno rutuliuko centre padarykite įdubimą. Atskirai padarykite maltos mėsos rutuliukus ir sudėkite juos į bulvių košės lizdus. Lengvai prispauskite ranka ir ant viršaus uždėkite po pomidorų griežinėlį. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių kepti. Tada išimkite formą, apibarstykite lizdus likusiu sūriu ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris išsilydys.
Kategorijos