Publikavimo data: 2024-03-29
Bulvių paplotėliai su dešra
Bulvių kotletus su dešra ir sūriu galima greitai ir lengvai paruošti, o jų skonis - sotus ir gardus. Svarbiausia pasirinkti gerą dešrą. Jos sudėtyje turi būti: mėsa (kiauliena ir jautiena), vanduo, druska ir prieskoniai (gydytojo dešroje taip pat pienas ir kiaušiniai). Neturėtų būti sojos, skonio stipriklių ir karagenino. Jei dešra yra gera, ji turi būti rausvos arba šviesiai rausvos spalvos, be dėmių ir riebalų ruožų, tvirtos konsistencijos.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Supjaustykite gumbus į 4-5 dalis, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Po 15-20 minučių bulvės bus paruoštos. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves į košę be gumuliukų. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Formuokite kotletus. Į atvėsusią košę įmaišykite tarkuotą sūrį ir dešrą, miltus, kiaušinius ir smulkintą svogūną. Pagal skonį pasūdykite. Masę gerai išmaišykite. Kotletus formuokite vandeniu sudrėkintomis rankomis, kad tešla neliptų. Formuokite 1-1,5 cm storio kotletus. Apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus 3-4 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Kategorijos