Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių paplotėliai su mėsa
Šis užkandis jums pagelbės, jei staiga sulauksite svečių ir neturėsite laiko gaminti. Užkandį lengva ir greita paruošti. Lietiniai gaunasi orūs ir labai skanūs. Šį užkandį galite patiekti ne tik vakarienei, bet ir pusryčiams. Užkandį pasiimkite su savimi į gamtą arba į darbą kaip sotų užkandį. Šiame patiekale suderinti produktai puikiai dera tarpusavyje. Kiekvienas produktas savo skoniu papildo kitą. Prieskoniai suteiks užkandžiui ne tik aromato, bet ir malonaus skonio.
Žingsnis 1
Atidarykite kefyro pakuotę ir supilkite į gilų dubenį. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Įberkite žiupsnelį sodos ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Persijokite miltus per smulkų sietelį ir supilkite juos į mišinį. Tešlos konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Morkas nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite uodegą. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį su tešla. Gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite bulves. Bulves sudėkite į kefyro tešlą. Nulupkite svogūną ir česnaką, sutarkuokite juos smulkia tarka ir sudėkite į dubenį su tešla. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Žalią mėsą smulkiai supjaustykite ant pjaustymo lentelės. Kad greičiau supjaustytumėte, peilis turi būti aštrus. Sudėkite mėsą į tešlą su daržovėmis ir maišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Į keptuvę šaukštu dėkite paruoštą tešlą ir mėsą ir kepkite kepsnelius ant mažos ugnies po dangčiu maždaug po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Kategorijos