Publikavimo data: 2024-03-28
Bulvių paplotėliai su sūriu
Bulvinės bulvytės - tai patiekalas, panašus į visų mėgstamus bulvinius blynus. Šiame recepte bulvės iš anksto išverdamos ir suminkomos, todėl bulvytės tampa labai minkštos. Į vidų dedama morkų, kurios suteikia sultingumo ir šiek tiek saldumo. Pagrindinis šių bulvyčių akcentas - sūris, kuris kepant išsilydo ir padaro jas dar skanesnes ir minkštesnes. Paruoškite tokį patiekalą vakarienei ir tikrai liksite patenkinti.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves virkite 10-15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Morkas taip pat sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 6
Išvirusias bulves nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite bulves į gilų dubenį ir sutrinkite jas trintuvu arba šakute. Sudėkite tarkuotas morkas, sausas žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite
Žingsnis 7
Sudėkite vištienos kiaušinius.
Žingsnis 8
Pabaigoje sudėkite sūrį ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Gerai įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite ją augaliniu aliejumi ir šaukštu šaukšteliu įpilkite kelias porcijas bulvių tešlos.
Žingsnis 10
Kepkite paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Taip apkepkite visas bulvytes.
Žingsnis 11
Paruoškite grietinės ir česnakų padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, žoleles, smulkintą česnaką, sausas žoleles, druską ir pipirus.
Žingsnis 12
Sudėkite bulvių paplotėlius su sūriu į lėkštę ir patiekite su grietinės padažu. Paruošta. Patiekite.
Kategorijos