Bulvių riestainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių riestainiai

Tai šveicarų nacionalinis patiekalas, giminingas mūsų blynams. Tačiau skirtingai nuo jų, šiame recepte nėra kiaušinių, miltų ar svogūnų. Taip pat svarbu bulves sutarkuoti stambia tarka. Pasirodo, tai labai sotūs ir skanūs pusryčiai.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Bulves sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Bulvių riestainiai Žingsnis 2
Į bulves įpilkite ištirpinto sviesto, įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Bulvių riestainiai Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iškepkite ne storesnę kaip 1-1,5 cm storio masę ir šaukštu išlyginkite. Kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos