Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių salotos su grybais
Šis skanus ir aromatingas patiekalas sužavės jūsų svečius. Šios salotos skanios ir šiltos, ir šaltos. Tinka marinuoti arba rauginti grybai. Ypatingo skonio salotoms suteikia keptos, o ne virtos bulvės. Salotas lengva paruošti.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite ne per mažais kubeliais. Sudėkite jas į vienkartinį maišelį (taip lengviau sumaišyti). Į bulves sudėkite džiovintą česnaką, papriką, muskato riešutą, augalinį aliejų, uždarykite maišelį ir gerai suplakite.
Žingsnis 2
Paskleiskite bulves ant kepimo skardos ir siųskite į 180 °C įkaitintą orkaitę kepti, kol paruduos. Priklausomai nuo kubelių dydžio, tai užtruks 20-25 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais. Jie turėtų būti maždaug tokio pat dydžio kaip ir bulvės. Sudėkite juos į gilų dubenį. Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite jas į grybus.
Žingsnis 4
Padažui sumaišykite grietinę, garstyčias, smulkiai supjaustytą česnaką ir pipirus. Supilkite į dubenį.
Žingsnis 5
Bulvės paruoštos. Karštas, tiesiai iš orkaitės, sudėkite jas į dubenį su likusiais ingredientais ir atsargiai išmaišykite. Paragaukite ir nuspręskite, ar reikia druskos, galbūt pakaks grybų druskos.
Kategorijos