Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigretė su silke receptas
Jei esate įpratę, kad silkė ir burokėliai derinami tik salotose "Silkė po kailiu", šiandien jūsų laukia dar vienas atradimas su šiais produktais priešakyje. Vinaigretė su silke! Skirtingai nei silkė po kailiais, vinegreto paruošimas pagal mūsų receptą žingsnis po žingsnio neužims daug laiko. Klasikiniai ingredientai tie patys - bulvės, morkos ir burokėliai. Silkę geriau vartoti mažai sūdytą. Tereikės silkės filė. Taigi negaišite laiko ištraukti kaulus. Vinigretas su silke puikiai papuoš šventinį stalą arba taps savarankišku patiekalu prie pietų stalo.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius ir leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką ir pjaustydami maistą nenusideginsite rankų.
Žingsnis 2
Burokėlius, bulves, morkas, svogūnus ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite giliame dubenyje. Raugintus kopūstus smulkiai susmulkinkite ir sumaišykite su likusiomis daržovėmis.
Žingsnis 3
Jei filė turi kaulų, nulupkite juos ir supjaustykite kubeliais.Kad silkės filė būtų lengviau nulupti nuo kaulų, palikite silkę šaldytuve bent 24 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: sumaišykite augalinį aliejų, cukrų, druską, maltus juoduosius pipirus, džiovintas petražoles ir actą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į dubenį su salotomis sudėkite žaliuosius žirnelius ir silkę. Sudėkite visus produktus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Salotas galima patiekti lėkštėse ir papuošti petražolių šakele bei citrinos skiltele.
Kategorijos