Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigrette su pupelėmis receptas
Šiame recepte į salotas pridėsime pupelių ir raugintų kopūstų. Kurie ir taip vitaminingas salotas pripildys dar daugiau maistingųjų medžiagų. Raugintuose kopūstuose yra daug gyvybiškai svarbaus vitamino C. O pupelės turi daug fluoro ir geležies. Be to, žinoma, kad pupelės yra puiki alternatyva mėsai maistingumo požiūriu. Todėl užtepėlę su pupelėmis ir raugintais kopūstais galima naudoti kaip savarankišką patiekalą arba kaip garnyrą.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius ir leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką. Taip pjaustydami virtas daržoves nenusideginsite rankų. Išvirkite pupeles.
Žingsnis 2
Atvėsusias virtas daržoves nulupkite. Morkas ir bulves supjaustykite mažais kubeliais atskirame dubenyje. Sumaišykite su pupelėmis ir naudokite daržovių pjaustyklę, kad daržovių kubeliai būtų vienodi.
Žingsnis 3
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, naudodami daržovių pjaustyklę. Atskirame giliame dubenyje burokėlius užpilkite aliejumi ir gerai išmaišykite. Geriau naudoti rafinuotą aliejų, kad nesutrikdytų daržovių skonio.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną ir marinuotus agurkus. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje su burokėliais. Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles. Viską dar kartą gerai išmaišykite.Jei planuojate naudoti paprastus svogūnus, prieš dėdami juos į salotas, per sietelį ar durtuvą nuplikykite verdančiu vandeniu.
Kategorijos