Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigretė su žirneliais receptas
Vinaigretė yra vienas mėgstamiausių patiekalų buvusioje Sovietų Sąjungoje. Tai nenuostabu, nes vinaigretė yra tiesiog vitaminų lobynas. Pagrindiniai ingredientai, nepriklausomai nuo recepto, išlieka burokėliai, morkos ir bulvės. Padažui geriau tinka rafinuotas saulėgrąžų aliejus. Jis netrikdo daržovių skonio, kaip, pavyzdžiui, nerafinuotas arba alyvuogių aliejus. Skaniai paruošti šias salotas gali kiekviena šeimininkė. O tai padaryti padės paprastas, žingsnis po žingsnio aprašytas receptas.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius ir leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką. Taip pjaustydami virtas daržoves nenusideginsite rankų.
Žingsnis 2
Kol daržovės verda arba atvėsta, smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir marinuotus agurkus. Supjaustytas daržoves sumaišykite giliame dubenyje ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Kad pjaustant svogūną nesusidarytų ašarų, tuo pat metu galite kramtyti mėtų gumą.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite jau atvėsusiomis daržovėmis. Jas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į dubenį po vieną sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir burokėlius. Įdėję kiekvieną ingredientą pamaišykite. daržoves galite supjaustyti daržovių pjaustykle. Tai pagreitins procesą ir kubeliai bus tolygesni. Salotos turėtų būti aliejingos, todėl verta įpilti daugiau aliejaus. Jei pastebėsite, kad daržovės jį sugėrė.
Žingsnis 4
Atidarykite žirnelius ir išpilkite iš skardinės skysčio perteklių. Supilkite žirnių turinį į salotinę ir sumaišykite. Pagal skonį salotas pasūdykite ir pagardinkite pipirais. nepamirškite, kad sudėtyje jau yra sūdytų agurkų. Kyla pavojus salotas persūdyti.
Kategorijos