Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigrette su šviežiais kopūstais receptas
Pagrindinės vinaigrette sudedamosios dalys yra daržovės - morkos, burokėliai ir bulvės. Dėl to ji pagrįstai laikoma vitaminų lobynu. O žmonės, siekdami tobulumo, į ją prideda vis daugiau naudingų produktų. Taigi mėgstamų salotų receptas nustoja būti klasikinis, bet nuo to netampa mažiau skanus. Šiandien siūlome išmokti, kaip paruošti užpiltį su šviežiais kopūstais ir šviežiais agurkais, nenaudojant žirnelių. Salotos pagal šį receptą tinka ir šventiniam, ir tiesiog pietų stalui. Jų paruošimas nereikalauja daug laiko ir pastangų.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius ir leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką. Taip pjaustydami virtas daržoves nenusideginsite rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą: sumaišykite augalinį aliejų, actą, druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Šviežius kopūstus smulkiai supjaustykite. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sumaišykite su kopūstais. Supilkite padažą ir palikite daržoves marinuotis, uždengę dubenį dangčiu. kad pjaustydami svogūnus nerėktumėte, pripilkite burną vandens.
Žingsnis 4
Virtas morkas, burokėlius ir bulves supjaustykite kubeliais. Šviežius agurkus supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus ingredientus į dubenį su kopūstais ir svogūnais. Išmaišykite. jei daržoves supjaustysite daržovių pjaustykle, kubeliai gausis vienodi. Šios salotos tinka šventiniam stalui.
Žingsnis 5
Atidarykite žirnelių skardinę ir nuspauskite skysčio perteklių. Sudėkite žirnelius į salotas ir sumaišykite. Galite įdėti šviežią obuolį, bet jis turi būti rūgštus.
Žingsnis 6
Patiekite užpilo porcijomis, papuošę krapų šakele ir citrinos skiltele.
Kategorijos