Publikavimo data: 2024-01-06
Vinaigrette su marinuotais agurkais receptas
Šių labai mėgstamų salotų pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio "vinaigrette", reiškiančio actą. Būtent šis ingredientas įeina į vinegreto salotų padažą. Siūlome pasigaminti skanią vinegretę su marinuotais agurkais ir padažu pagal mūsų paprastą receptą.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite morkas, bulves ir burokėlius ir leiskite jiems atvėsti. Taip sutrumpinsite virimo laiką. Taip pjaustydami virtas daržoves nenusideginsite rankų.
Žingsnis 2
Nulupkite prieš tai virtas bulves, burokėlius ir morkas. Supjaustykite jas griežinėliais arba mažais kubeliais ir sumaišykite giliame dubenyje. Kad kubeliai būtų vienodi, galite naudoti daržovių pjaustyklę.
Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite agurkus ir svogūnus į dubenį ir sumaišykite. Kramtykite mėtų gumą, kad pjaustydami svogūnus neplaktumėte.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Balzaminį actą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, cukraus ir pipirų. Užpilkite salotas ir gerai išmaišykite. Galite įdėti 40-100 g žaliųjų žirnelių. Tai neturės įtakos salotų skoniui, tačiau jos taps maistingesnės.
Žingsnis 5
Patiekite salotas tartaletėse arba nedideliuose dubenėliuose. Tai paprastą naminį patiekalą pavers pilnaverčiu restorano patiekalu.
Kategorijos