Publikavimo data: 2024-02-04
Bulvių šėlsmas receptas
Dėl teisės vadintis klasikinių zrazų gimtinėmis varžosi kelios šalys: Lenkija, Lietuva, Baltarusija ir Ukraina. Tačiau šio gardaus patiekalo geografija yra daug platesnė. Mūsų bulvinių zrazų receptą sudaro du pagrindiniai ingredientai: vištienos filė, kuri bus įdaras, ir bulvių košė, kuri atliks šių sočių pyragėlių tešlos vaidmenį.
Žingsnis 1
Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nulupkite ir sutrinkite iki tyrės. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nuplikykite verdančiu vandeniu, kad atsikratytumėte kartumo pertekliaus. Vištienos filė 20 min. virkite pasūdytame vandenyje ir susmulkinkite iki maltos mėsos konsistencijos.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite 10 g augalinio aliejaus ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 3
Vištienos faršą sumaišykite su svogūnais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Bulvių mišinį kruopščiai sumaišykite su kiaušiniu. Paimkite bulvių tešlą, dėkite ant jos šaukštą įdaro ir suvyniokite į bulvių masę, suteikdami kotleto formą. Tą patį padarykite su likusiomis bulvėmis ir malta mėsa.
Žingsnis 5
Kepkite kotletus įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sumažinkite ugnį, supilkite į keptuvę vandenį, uždenkite ir troškinkite 10 minučių, kol išvirs.
Žingsnis 6
Patiekite zrazy karštą.
Kategorijos