Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsos šėlsmas receptas
Zrazy pasauliui padovanojo Lenkija, o jo analogų yra įvairiose pasaulio šalyse. Baltarusijoje tai koldūnai, Lietuvoje - cepelinai, panašių patiekalų yra Maltos, Karibų ir kitų šalių virtuvėse. Yra daugybė zrazų su malta mėsa receptų, tačiau turėjome jums išrinkti patį skaniausią, todėl sustojome prie mėsos zrazų, įdarytų sūriu, grybais ir žolelėmis, varianto. Iškepkite šiuos sotus kotletus iki traškios plutelės ir pasigaminkite lenkiško stiliaus vakarienę.
Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius, nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nuplaukite krapus ir susmulkinkite. Išvalykite grybus, 5 minutes pakepinkite juos augaliniame aliejuje ir smulkiai supjaustykite. Prieš kepdami grybus visiškai nusausinkite, kad jie taptų traškūs. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: fetą sumaišykite su krapais ir grybais, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite plokštainį, į jo vidurį įdėkite įdaro ir suvyniokite jį į plokštainį. Tą patį padarykite su likusia malta mėsa ir įdaru. Įmerkite į kiaušinio mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Kepkite kotletus keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi, kol taps auksiniai. Tada sudėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Paruoštą zrazy patiekite karštą.
Kategorijos