Mėsos šėlsmas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Mėsos šėlsmas receptas

Zrazy pasauliui padovanojo Lenkija, o jo analogų yra įvairiose pasaulio šalyse. Baltarusijoje tai koldūnai, Lietuvoje - cepelinai, panašių patiekalų yra Maltos, Karibų ir kitų šalių virtuvėse. Yra daugybė zrazų su malta mėsa receptų, tačiau turėjome jums išrinkti patį skaniausią, todėl sustojome prie mėsos zrazų, įdarytų sūriu, grybais ir žolelėmis, varianto. Iškepkite šiuos sotus kotletus iki traškios plutelės ir pasigaminkite lenkiško stiliaus vakarienę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius, nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nuplaukite krapus ir susmulkinkite. Išvalykite grybus, 5 minutes pakepinkite juos augaliniame aliejuje ir smulkiai supjaustykite. Prieš kepdami grybus visiškai nusausinkite, kad jie taptų traškūs. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: fetą sumaišykite su krapais ir grybais, gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite plokštainį, į jo vidurį įdėkite įdaro ir suvyniokite jį į plokštainį. Tą patį padarykite su likusia malta mėsa ir įdaru. Įmerkite į kiaušinio mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 5

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 5
Kepkite kotletus keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi, kol taps auksiniai. Tada sudėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 6

Mėsos šėlsmas receptas Žingsnis 6
Paruoštą zrazy patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos