Publikavimo data: 2024-03-27
Mėsos zrazy su svogūnais
"Zrazy" - tai mėsos kotletai arba suktinukai su tam tikru įdaru, pavyzdžiui, grybais, sūriu, bulvėmis arba svogūnais. Tai tradicinis baltarusių, ukrainiečių, lietuvių ir lenkų virtuvės patiekalas. Mėsos zrazy su svogūnais galima patiekti su virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir padažu. Mėsa būna labai sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Mėsą sumalkite mėsmale.
Žingsnis 4
Į faršą įberkite druskos, pipirų, įmuškite vištienos kiaušinį ir išminkykite faršą.
Žingsnis 5
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi 2-3 minutes iki auksinės spalvos pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 6
Atsargiai suformuokite iš maltos mėsos tortilijas.
Žingsnis 7
Ant maltos mėsos sudėkite kepintų svogūnų faršą.
Žingsnis 8
Švelniai suformuokite zrazus.
Žingsnis 9
Perkelkite zrazy į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 10
Kepkite zrazy, kol iškeps, po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 11
Jei reikia, popieriniu rankšluosčiu pašalinkite aliejaus perteklių nuo zrazų. Paruoštus zrazy išdėliokite į lėkštes ir papuoškite smulkintais krapais. Mėgaukitės!
Kategorijos