Mėsos zrazy su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Mėsos zrazy su svogūnais

"Zrazy" - tai mėsos kotletai arba suktinukai su tam tikru įdaru, pavyzdžiui, grybais, sūriu, bulvėmis arba svogūnais. Tai tradicinis baltarusių, ukrainiečių, lietuvių ir lenkų virtuvės patiekalas. Mėsos zrazy su svogūnais galima patiekti su virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir padažu. Mėsa būna labai sultinga ir aromatinga.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 3

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 3
Mėsą sumalkite mėsmale.

Žingsnis 4

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 4
Į faršą įberkite druskos, pipirų, įmuškite vištienos kiaušinį ir išminkykite faršą.

Žingsnis 5

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 5
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi 2-3 minutes iki auksinės spalvos pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus.

Žingsnis 6

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 6
Atsargiai suformuokite iš maltos mėsos tortilijas.

Žingsnis 7

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 7
Ant maltos mėsos sudėkite kepintų svogūnų faršą.

Žingsnis 8

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 8
Švelniai suformuokite zrazus.

Žingsnis 9

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 9
Perkelkite zrazy į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 10

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 10
Kepkite zrazy, kol iškeps, po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 11

Mėsos zrazy su svogūnais Žingsnis 11
Jei reikia, popieriniu rankšluosčiu pašalinkite aliejaus perteklių nuo zrazų. Paruoštus zrazy išdėliokite į lėkštes ir papuoškite smulkintais krapais. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos