Publikavimo data: 2024-02-04
Zrazy su kiaušiniu receptas
Įdaryti maltos mėsos ir kiaušinių zrazai yra tokie sotūs, kad jiems net nereikia garnyro! Tačiau jei garnyras būtinas, rekomenduojame rinktis ryžius arba daržoves. Šie garnyrai puikiai tiks prie kiaušinių zrazy. Paruošti mėsos ir kiaušinių zrazy užtruks apie 50 minučių, tačiau šis tradicinis lenkiškas patiekalas to vertas.
Žingsnis 1
4 kiaušinius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais; 2 kiaušinius suplakite. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite, nuplaukite krapus ir susmulkinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kiaušinį sumaišykite su svogūnu ir žolelėmis.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos iškočiokite plokščią paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro ir suformuokite kotletą. Tą patį padarykite su likusia malta mėsa ir faršu. Gabalėlius pamirkykite kiaušinio mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kotletus, kol taps auksiniai. Dėkite juos ant kepimo skardos ir 10 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Iškeptus kotletus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą zrazy karštą su mėgstamu garnyru.
Kategorijos