Bulvių zrazy su sūriu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-01

Bulvių zrazy su sūriu receptas

Zrazy priklauso tradicinei lietuvių, lenkų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvei. Tai mėsos arba bulvių kotletai su įdaru. Įdarui gali būti naudojami įvairūs produktai: daržovės, kiaušiniai, grūdai, mėsa, grybai. Bulvių zrazai su sūriu patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, nes juose dera apetitą žadinanti kepta plutelė ir švelnus aromatingas įdaras.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite bulves ir krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 2

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 2
Krapus smulkiai sukapokite, o sūrį supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 3
Nulupkite bulves ir suberkite jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 4

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 4
Paruoškite košę. Nusausinkite virtas bulves ir sudėkite jas į dubenį. Į bulves įmaišykite krapus, sviestą, kiaušinį, pipirus ir druską pagal skonį.

Žingsnis 5

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 5
Suformuokite bulvių zrazas, į jų vidų sudėkite sūrio kubelius. Apvoliokite bulvių zrazas miltuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 6

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 6
Kepkite zrazy, kol iškeps po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Bulvių zrazy su sūriu paruošti!

Žingsnis 7

Bulvių zrazy su sūriu receptas Žingsnis 7
Patiekite zrazus šiltus, papuoštus smulkiai pjaustytais krapais ir naminiu pomidorų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos