Publikavimo data: 2024-02-01
Bulvių zrazy su sūriu receptas
Zrazy priklauso tradicinei lietuvių, lenkų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvei. Tai mėsos arba bulvių kotletai su įdaru. Įdarui gali būti naudojami įvairūs produktai: daržovės, kiaušiniai, grūdai, mėsa, grybai. Bulvių zrazai su sūriu patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, nes juose dera apetitą žadinanti kepta plutelė ir švelnus aromatingas įdaras.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite bulves ir krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Krapus smulkiai sukapokite, o sūrį supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Nulupkite bulves ir suberkite jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Paruoškite košę. Nusausinkite virtas bulves ir sudėkite jas į dubenį. Į bulves įmaišykite krapus, sviestą, kiaušinį, pipirus ir druską pagal skonį.
Žingsnis 5
Suformuokite bulvių zrazas, į jų vidų sudėkite sūrio kubelius. Apvoliokite bulvių zrazas miltuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 6
Kepkite zrazy, kol iškeps po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Bulvių zrazy su sūriu paruošti!
Žingsnis 7
Patiekite zrazus šiltus, papuoštus smulkiai pjaustytais krapais ir naminiu pomidorų padažu.
Kategorijos